Uutiset

HT-Prokon LIDL:n pääkonttorin rakennus- ja talotekniikan valvojaksi

Lidl Suomi siirtää pääkonttorinsa Vantaan Kaivokselasta Espoon Niittymäentielle vuoden 2016 aikana. Hanke toteutetaan projektinjohtourakkana, ja.HT-Prokon on mukana rakennus- ja talotekniikan valvojana. HT-Prokon ja Lidl ovat jo aiemmin solmineet puitesopimuksen.

Lidlin uuden pääkonttorirakennuksen pinta-ala on noin 13 000 m2. Kohteelle haetaan LEED Gold -sertifiointia.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on yhdysvaltalainen, kansainvälisesti vertailukelpoinen vihreiden kiinteistöjen sertifiointijärjestelmä. LEED U.S. Green Building Councilin myöntämä rakennuksen LEED-sertifiointi perustuu riippumattoman osapuolen tekemään arviointiin tilojen, rakennuksen tai rakennushankkeen ympäristöominaisuuksista. LEED-ympäristöluokituksessa on neljä tasoa: platina-, kulta-, hopea- ja perustaso.

leed